Olen onnekas, sillä minulla on viisi ihanaa lasta. Lapset ovat auttaneet ja innoittaneet minua kertomaan ja kuvaamaan elämää. Lasten silmissä on toivoa ja luottamusta.
Olen aina taiteillut. Pöytälaatikkoon kasautui runoja jo varhain. Taiteilija-isopapan vanha maalauspöytä sai uutta väriä, kun minä aloitin maalaamisen pienenä poikana. Öljyvärimaalaukset vaihtuvat opiskeluiden myötä graafiseen muotoiluun. Aikaisemmassa työssäni psykiatrisena sairaanhoitajana kohtasin päivittäin hoitamattomia traumoa ja rikkimenneitä ihmisiä. Pieni taiteilija sisälläni on yhdistänyt nämä kaksi alaa.
Taito löytää hyvä ja kaunis rikkinäisyyden keskeltä on tavoiteltavaa. Punainen lanka töissäni on juuri toivo ja luottamus.
Maalauspöydän maalikerroksien alta paljastui kaunis, puhdas puupinta. Vaimoni maalisiveltimen jäljiltä se komeilee nyt valkoisena kotimme olohuoneessa. Ihmiselämästä emme hio menneisyyden roiskeita pois niin kuin maalauspöydästä, kuitenkin niiden käsitteleminenja ymmärtäminen auttaa eteenpäin.
Elämässä kaikkein tärkeintä on rakkaus. Rakkaus on ainoa voima, joka kykenee eheyttämään, pitämään meidät elossa ja tekemään meistä onnellisia.
Joel Jyrinki
kahvikuppi.jpg
Oma otsikko